Vi er altid i bevægelse – men vi glemmer ikke, hvor vi kommer fra

Efter mere end 40 år i markedet har Tricon oplevet og overlevet alt fra kartoffelkuren i 1980’erne, IT-boblen i 2000’erne, finanskrisen i 2008 og senest coronakrisen. Tricon Electric har lige siden grundlæggelsen i 1981 arbejdet ud fra et mantra om, at vi til hver en tid vil tilpasse os markedet og opfylde vores kunders behov. 

Tricons fokus på kundetilpassede løsninger og vedvarende udvikling af kompetencer og produktionsapparat betyder, at vi i dag har kunderelationer, der er næsten lige så gamle som virksomheden. Vi har en dyb faglig viden inden for feltet, og vi har erfaringer med stort set alle udfordringer. Vi ser med stolthed tilbage på vores historie, ligesom vi med stor optimisme ser fremad. 

Højdepunkter fra vores historie


1981:

Tricon Styre-og Reguleringsteknik blev grundlagt af de tre venner og tidligere kolleger Jørn Lund, Per Jørgensen og Per Knutzen under beskedne kår i det centrale Kolding. 

1988

Tricon er blevet en veletableret virksomhed med et godt navn i branchen. Tricon vokser stødt og har brug for mere plads og bedre produktionsfaciliteter for at kunne følge med efterspørgslen. Derfor køber virksomheden en byggegrund på Gejlhavegård – et fremsynet valg med mulighed for udvidelse og gode tilkørselsforhold. 

1995

Forholdene er igen blevet for små og det fremsynede køb af en stor byggegrund betaler sig, da virksomheden skal udvide yderligere. Samtidig satser Tricon også på at styrke virksomhedens kompetencer inden for software og programmering, hvilket igen viser sig at være en fremsynet beslutning. 

2000

To af virksomhedens tre stiftere træder ud af Tricon efter en fælles og fredelig aftale. Den ene partner ønsker at gå på pension og den anden har altid haft nogle andre drømme, som han nu har gode muligheder for at forfølge takket være Tricons positive udvikling. På dette tidspunkt er produktionsfaciliteterne på Gejlhavegård udvidet nok en gang, der er lejet ekstra plads ind på Essen og virksomheden har omkring 160 ansatte i Kolding. Jørn Lund fortsætter i virksomheden og overtager alle ejerandele. 

2003

Tricon etablerer sin første udenlandske filial i Ungarn. Det sker ud fra et fra et ønske om sikre Tricons fortsatte konkurrencedygtighed på produktion og priser. Afdelingen har stadig i dag en strategisk vigtig funktion i forhold til at forberede grundelementer til videre forarbejdning. Det giver Tricons kunder en værdifuld fleksibilitet i produktions- og leveringstid. Næste generation, Kenneth Lund, søn af Jørn Lund, er desuden trådt ind i virksomheden. 

2013

Produktionsfaciliteterne på Gejlhavegård er nok engang blevet for trange, og da vælger Tricon at købe ejendommen Gejlhavegård 8. Det giver også mulighed for at få mere samling på virksomhedens knopskydning.  

2017

Efter Jørn Lund går bort i 2017 skærper Tricon sit fokus på kompetencerne inden for el-styring, elektronik produktion, ledningskonfektionering samt det stigende behov for rådgivning til kunderne. I de følgende år bliver mere perifere forretningsområder som eksempelvis dele af software og programmeringsydelser skilt fra for i stedet at fokusere på Tricons kerneforretning og -kompetencer. Kenneth Lund overtager i denne periode rollen som administrerende direktør. 

2020

Tricon Techsoft frasælges Tricon koncernen til særskilt ejerkreds og fraflytter Gejlhavegård 1

Derefter samles udvikling fra Elektronik med tavle konstruktionen på Gejlhavegård 1 for at øge det tværfaglige samarbejdet.

2021

Tricon anskaffer sig en state-of-the-art maskine til automatisering af ledningskonfektionering, hvorved servicen til kunderne udbygges samtidig med at afdelingen også konfektionere ledninger til Tricons egen produktion og montering. 

I dag er Tricon den foretrukne leverandør af el-styringer, elektronik og el-teknisk rådgiver til en lang række af både nationale og internationale virksomheder og industrier. Særligt inden for brancher og områder, hvor levetid, oppetid, engineering og sikkerhed er afgørende, bliver vi foretrukket på grund af vores leveringssikkerhed, kvalitet og knowhow. Det gælder blandt andet inden for maskinbygning, offshore-industrien og medicinal- samt fødevareindustrien. 

Vil du vide mere om, hvad Tricon kan gøre for din virksomhed? Kontakt os i dag, så hjælper vi dig med at afklare, om vi er den rette leverandør til dine behov. Ring på telefon 7933 0000 eller send en mail til tricon@tricon.dk.        

+45 79 33 00 00

Gejlhavegaard 1 , DK-6000 Kolding

tricon@tricon.dk

Om Tricon Electric A/S

Engagement, udvikling og vedholdenhed gennem mere end 40 år har gjort Tricon til en af branchens førende leverandører el-styringer, elektronik og knowhow

Kontakt

+45 79 33 00 00


tricon@tricon.dk


Copyright 2024 by Tricon Electric A/S. All product names, logos, and brands are property of their respective owners. All company, product and service names used in this website are for identification purposes only. Use of these names, logos, and brands does not imply endorsement.